2010-11-11 14:53:39• hírek • Szatmar.ro

Javítani kéne, de nehéz lesz

Nem a legkedvezőbb hangulatban készül a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata a Nemzeti Liga kilencedik fordulójának mérkőzésére, mivel a Nagyváradi döntetlen alaposan felkavarta a vizeket.

A VSK ugyanis a múlt csütörtökön 26-26 arányú döntetlent ért el az addig pont nélküli Nagyvárad otthonában, amit nem nézett jó szemmel a vezetőség, amely mindenképpen javulást vár a szombati (11.30-kor kezdődő) bajnokin. Kereskényi Gábor, az klub igazgatótanácsának az elnöke elmondta, hogy az előző forduló után az adminisztratív és a szakmai vezetőség elbeszélgetett egymással, amelyen előző kifejtette: elégedetlenek a csapat teljesítményével és a játékosok hozzáállásával. Amennyiben pedig nem tapasztalnak változást szombaton, akkor szankciók várhatóak.

Kereskényei ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy a bajnoki tabellán csak rosszabb gólkülönbsége miatt a második helyre szorult Pandurii Tg. Jiu ellen nem a szatmáriak számítanak esélyesnek. „Hazai pályán még nem veszítettünk pontot, és szeretnénk megőrizni az itthoni százszázalékos mérleget. A Tg. Jiu-nak nagyon jó a kerete, válogatott játékosok is szerepelnek az együttesben, az edző pedig a nemzeti csapatot is irányító Vasile Stîngă. Tisztában vagyok azzal, hogy ők az esélyese, ezzel együtt úgy vélem el lehet kapni őket, ehhez viszont a kemény, szívós védekezés mellett az szükséges, hogy már az első perctől kezdve teljes erőbedobással küzdjön a csapat, és bátor támadójátékot mutasson be ", nyilatkozta Kereskényi.


A VSK a Pandurii ellen javítana a nagyváradi kisiklás után
A VSK a Pandurii ellen javítana a nagyváradi kisiklás után


A „pandúrok" az idei szezonban eddig hét győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedtek, ez a zakó azonban nem csak önmagában, hanem arányaiban is meglepetést keltett, mivel az ötödik fordulóban a Kolozsvár 35-22 arányban valósággal lelépte a Zsil-völgyieket. Hogy ez csak egy kisebb kisiklás volt, azt a Pandurii rögtön a következő fordulóban nyomatékosította, amikor 29-27 arányban legyőzte a listavezető Székelyudvarhelyt.

A szatmári játékosoknak a Tg. Jiu csapatából főleg a válogatott Floreára kell fokozottan figyelniük, aki a bajnokság góllövőlistáját is vezeti 67 találattal. Egyébként a VSK házi rangsorában Savlovschi vezet 35 góllal Timofte (34) és Liberţ (32) előtt.

Nemzeti Liga. 9. forduló:
péntek:

Székelyudvarhelyi HC-Suceavai Bucovina (DigiSport, 18.00)
Resicabányai UCM-Steaua
Szombat:
Szatmárnémeti VSK-Tg. Jiu-i Pandurii
Nagybányai HC Minaur-Kolozsvári U Transilvania
Temesvári Poli-Brassói Dinamo
Bákói Ştiinţa-Nagyváradi CSM

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: